Vill du låsa presentatörens eller en specifik persons bild/video i ett Teamsmöte/Teamsutbildning gör du det enkelt.

Ett önskemål jag fick efter en O365-utbildning via Teams var att jag som föreläsare skulle visa mig i helbild, så att ”man” inte behövde se alla andra deltagare samtidigt, vilket var en riktigt bra input och önskan. Ofta vill vi läsa av kroppsspråket på den som talar för att tyda innebörd i det som sägs och därmed minska risk för missförstånd, se ansiktsuttryck o.s.v. Det är ju faktiskt så vi funkar i normala möten med andra. Mycket bra punkt för mig att ta med mig i mina digitala utbildningar och möten framöver.

Det är Du som deltagare som kan välja att fästa den person du önskar se i större bild. Detta gör du med att öppna listan med deltagare i mötet, rör muspekaren över namnet på den du vill ”fästa”, och sedan klicka på de tre prickarna till höger om namnet.

När du gör detta får du upp alternativet ”Fäst”, och den personen du klickar på kommer synas i helbild. När du vill ta bort personen från helbild gör du på samma sätt fast plocka bort ”fästmarkören”, och ser då alla andra deltagare, alternativt presentationen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *