Bättre koll på ”Att göra” i dina Teams-chattar

Visst är det väl praktiskt att direkt från ett mail kunna flagga det och att det sedan landar som en uppgift i uppgiftslistan och i appen ToDo(!). Eller att i O365 On-line kunna markera en del av innehållet i ett mail, och direkt skicka det till ToDo som kommande uppgift, och sedan låta verktyget komma ihåg att vi ska utföra något vid specifikt tillfälle (och under tiden slippa att själv belasta hjärnan med att komma ihåg 😉)

Nu har du även denna möjlighet i Teams där mycket av den dagliga kommunikationen kan finnas med saker vi måste komma ihåg att göra eller följa upp.

När du är inne i en chatt (F2F eller Team/Grupp) klickar du på de tre ”magiska” prickarna (uppe till höger i meddelandet), och därefter väljer du att skapa en ToDo-uppgift, och skriver in vad som ska ske. Chattmeddelandet ligger då med i ToDo-uppgiften som du hittar i ToDo-appen, samt att den också landar som en uppgift i Outlook. Eller så väljer du att ”Spara” meddelandet i Teams (även det på prickarna) och då landar hela chatten/chattarna under din profilbild i Teams, och sedan under sparat. Det meddelande du markerat dyker under sparat upp som gulfärgat i några sekunder innan det tonas ut.

Se på bilden ovan vart du hittar funktionerna  👍🏽

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *