Så här kan du effektivare Dela/skicka en kopia av e-postmeddelande från Outlook till en personlig Teams-chatt eller till en Team-kanalchatt i ett existerande Team.

Så här delar du en kopia av ett e-postmeddelande (inklusive bifogade filer) till en chatt eller kanalchatt i Teams:

När du öppnat ett e-postmeddelande i Outlook-skrivbordsappen väljerdu även där Dela i Teams i verktygsfältets menyfliksområde, alternativt via prickarna uppe till höger i mailet. (Se nedan)

I Outlook på webben, välj prickarna (Fler åtgärder) och välj sedan Dela till Teams.

Välj den person, grupp eller kanal som du vill dela din e-post med. 

Det kan du göra genom att söka eller välja bland förslagen.

Bland förslagen finns e-postmottagare, vanliga och senaste Dela till Teams-destinationer, chattar och kanaler som du nyligen besökt i Teams.

Om du vill kan du lägga till ett meddelande och presentera ditt e-postmeddelande eller förmedla extra information. Du kan använda @Taggningar precis som med andra Teams-meddelanden för att få rätt personers uppmärksamhet. 

Om e-postmeddelandet har bifogade filer inkluderas de automatiskt när du skickar e-postmeddelandet till Teams. Om du föredrar att inte inkludera de bifogade filerna kan du ta bort dem innan du skickar dem till Teams.

Visa e-post i Teams

I Teams visas en förhandsgranskning av e-postmeddelandet som ett meddelande i chatten eller kanalen som du har skickat till. Om det är första gången du chattar med mottagaren skapas en ny chatt.  Om du vill öppna och visa hela innehållet i e-postmeddelandet i Teams kan du välja förhandsgranskningen av e-postmeddelandena i meddelandet som skickas till chatten eller kanalkonversationen. 

Du hittar också en kopia av det ursprungliga e-postmeddelandet på fliken Filer i den chatten eller kanalen. (I kanaler placeras e-postmeddelandena och bifogade filer i mappen E-postmeddelanden under fliken Filer)

Vill Du löpande få tips, idéer och uppdateringar om Microsoft/Office365 kan du följa DAST Partner på LinkedIn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *