För dig som vill spara tid, bli effektivare och önskar bättre kontroll över din digitala arbetsdag.

Om Du är den typ av person som upplever att du vill spara tid, bli effektivare och önskar dig bättre kontroll över din digitala arbetsdag, snabbt vill hitta den information som är värdefull för dig och dina kollegor just här och nu, och framför allt spara tid…
Wow, då har du här verktyget som kan hjälpa dig med detta. Och vet du, det finns som standard inom Office365!

Med hjälp av verktyget Delve (=Gräva) visas en blandning av relevant innehåll från Microsoft 365. Du kan se både dina egna dokument och gemensamma dokument som kollegorna runt omkring dig arbetar med. Det här är dokument som lagras i OneDrive eller i SharePoint i Microsoft 365, eller som har delats med dig som bifogade filer i e-postmeddelanden.

OBS! Dina privata filer som ej är delade visas självklart ej för någon annan. Delve är ett fantastiskt verktyg för att snabbt hitta, sortera, kategorisera och samla ihop filer som ligger på många olika platser.

När du hittar dokument du är intresserad av kan du enkelt lägga till dem som favorit eller på en anslagstavla, så att du ännu enklare och snabbare kan hitta tillbaka till dem när du behöver dem. Du kan till och med dela en anslagstavla med dina kollegor så att ni har en gemensam plats att hitta aktuella filer på.

Dokumenten som dyker upp på Din startsida i Delve är inte ordnade enligt en tidslinje, till exempel efter senast ändrad, eller i alfabetisk ordning. I stället ordnar Delve dokument efter vad som bedöms vara mest relevant för dig just nu. Detsamma gäller när du söker i sökrutan. Du ser anpassade sökresultat baserat på vad som bedöms vara relevant för dig.

Till exempel: när du och en kollega ändrar eller visar samma dokument är det en trigger på att ni förmodligen arbetar tillsammans med det dokumentet.

Fler exempel på triggers som erbjuder dig information om relevanta filer i Delve:

  • de personer du kommunicerar med via e-post
  • de som du har delat dokument tidigare med
  • vem du har som chef
  • de som har samma chef som du

Delve visar de dokument som ”sannolikt” är mest relevanta för dig just nu. Delve uppfattar också till exempel om flera av de personer du regelbundet arbetar tillsammans med visar ett visst delat dokument. Dokumentet bör då troligtvis också vara intressant för dig, varvid Delve visar det för Dig i ett kort på startsidan. Informationen på varje innehållskort hjälper dig att förstå varför ett dokument visas för dig. Kanske har flera av dina kolleger visat det nyligen eller kanske har någon som du arbetar med ändrat det.

Nå ut till andra i organisationen via deras profilsida i Delve.

Delve är också ett fantastiskt verktyg för att snabbt hitta kontaktinformation om dina kollegor, visa vilken grupp eller organisationsstruktur personen tillhör. Använd Delve för att hantera din 365-profil, byt profilbild, lägg in ditt telefonnummer m.m. och för att upptäcka samt ordna den information som troligtvis är mest intressant för dig just nu – i hela Microsoft 365. Dela dina kunskaper och värdefullt vetande med dina kollegor om dig själv.

Du kan även kontakta någon inom din organisation direkt från deras Delve-profil, via e-post, telefon eller Teams. För att göra det enklare att veta när du kan kontakta någon ger Delve dig en översikt av hur en persons dag ser ut genom att visa tillgänglig/upptagen-information från deras kalender. Och om någon inte är på kontoret visar Delve även deras frånvaromeddelande.

Logga in på portal.office.com och testa Delve-appen direkt inifrån din Microsoft-365 miljö och ladda även ned den till din mobila enhet så kan du bli effektivare, spara tid och nyttja den oberoende av vart du befinner dig.

Lycka till!

//Danne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *