Nu har Microsoft adderat funktionen att i Teamsmöten via Webbläsaren kunna lägga på en bakgrundsfilter/-bild.

För mig är det en vardag att använda Teams och många andra appar via webbläsare inom Microsoft365. Jag arbetar alltid i en hybridmiljö och växlar mellan de installerade apparna på datorn och samtidigt via webbläsare. Det är ju så Microsoft365 är tänkt att erbjuda oss flexibilitet, effektivitet och nya möjligheter samt att vissa appar endast finns som molntjänster. För mig som konsult och projektledare är detta perfekt sätt att arbeta för att snabbt kunna nå det jag behöver och alla appar finns ju inte att ladda ned till datorn.

Många jag möter i mina uppdrag har inte sett behovet av att logga in i 365-portalen i och med att man utnyttjar det som finns installerat på datorn och känner sig mer bekväma i detta. Självklart är det så, för så har man alltid gjort (oj vad jag tycker illa om den frasen…). Jag brukar personligen rekommendera att alltid logga in och jobba parallellt med webbversionen av 365 samt på datorn.

Men, som vanligt beror det ofta på att man inte sett möjligheten och fördelarna med att göra annorlunda, och då heller inte motiverar sig eller vågar testa nytt för att skapa nya förmågor, möjligheter och kopplingar i sin hjärna. Tyvärr är det ju just detta beteende som gör att vi inte heller i högre utsträckning lär oss att jobba smartare med de verktyg vi faktiskt har mitt framför näsan.

Fördelar jag ser med ett ”hybridarbete”.
– Jag kan med webbläsare vara samtidigt inloggad i olika företag/organisationer och därmed vara aktiv och se information i alla Team och chattar samt uppmärksamma när jag blir aviserad (annars lätt att missa).
– Jag kan vara medlem i externa Team och inte behöva hoppa ur och in i dessa via min teams-app på datorn utan löser det via parallella webbsessioner
– Jag når min Plannerhubb där jag ser alla Plannerytor och aktiviteter jag är del av
– Jag har min Outlook On-line och på datorn igång samtidigt och arbetar där jag är.
– Om något hakar upp sig i datorns appar kan jag direkt växla över till webbläsaren.
– Jag når mina filer i OneDrive och/eller Sharepoint och kommer snabbt åt dessa SAMT versionshistoriken (vid behov)
– Jag kan enkelt nå alla mina M365-appar via ”våfflan”när jag arbetar via webben.

– m.m. m.m.

Så här enkelt lägger du till en bakgrundsbild i Teamsmöten på webben.

Som jag alltid säger så måste via utmana oss själva och våga testa nya saker för att utvecklas och hitta nya möjligheter som kan skapa värde för oss i vardagen. Stannar vi där vi är och som så ofta säger, – Jag har inte tid…, -Jag kan inte…, Jag behöver inte…, -Jag orkar inte…, ja då fastnar vi där vi är. ”Bli inte kvar för länge, då kan du gå på grund.”

Lycka till och som jag alltid säger, ”Hör av Dig eller följ DAST Partner på LinkedIn om du vill få mer inspiration och idéer runt Microsoft365”. Eller varför inte tipsa någon vän eller kollega som kan erhålla lite enkla tips och trix.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *