En otroligt enkel men väldigt användbar funktion i Teamschatt

När du i Teams chattar med dina kollegor så blir ju flödet ganska lång och det har varit svårt att få ihop det när man ville svara på ett inlägg som låg högre upp i chatt historiken.

I tidigare inlägg har jag förklarat hur man kan spara meddelanden från chatthistorik för att sedan lättare hitta tillbaka till dem, jag har berättat hur du kan fritextsöka på ett smidigt sätt och hur du kan dela ett chattmeddelande till Outlook och vice versa m.m.

Det jag här tipsar om är att du kan svara på inlägg som ligger högre upp i flödet, exempelvis sådana du sparat eller inte hunnit svara på direkt, för att kunna undersöka och återkoppla vid ett senare tillfälle. Chattar ni vidare efter detta inlägg så hamnar det ju automatiskt högre upp och det finns massor av text emellan och det blir svårt att följa tråden i 1-1 chattar.

Du klickar helt enkelt på de tre prickarna som dyker upp till höger när du rör muspekaren över det aktuella inlägget (1).

När du klickar på prickarna dyker rullgardinsmenyn upp där du kan Svara, Redigera, Spara, Ta bort o.s.v.

Därefter klickar du då så klart på ”Svara” (2), och meddelandet du är inne på bifogas då till ett nytt meddelande, så att din mottagare enklare förstår vad ditt ”nya” meddelande handlar om/syftar på.

Lycka till och som jag alltid säger, ”Hör av Dig eller följ DAST Partner på LinkedIn om du vill få mer inspiration och idéer runt Microsoft365”. Eller varför inte tipsa någon vän eller kollega som kan erhålla lite enkla tips och trix.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *