Lättare att hitta eller komma ihåg att agera på meddelanden som ligger i Teams-chattar?

I Teams kan det bli många flöden både P2P, i gruppchattar samt olika Team/kanalchattar.

För att göra det lite enklare att hålla koll på viktiga delar/inlägg i chattar som du kanske behöver agera på och göra något åt, kan du spara undan just dessa i Teams.

Självklart kan man alltid fritextsöka i Teams, men ibland är det ändå skönt att ha sparat undan vissa prioriterade kommunikationer och lätt kunna nå dem. Spara-funktionen i 365 innebär som allt annat en förändring i arbetssätt, och kräver därmed viss inkörningsperiod för att skapa vanan hos användaren att nyttja funktionen.

Lägg först muspekaren ovan det chattmeddelande du vill spara. Klicka sedan på de tre prickarna som dyker upp längst till höger (1).

Klicka sedan på ”Spara det här meddelandet” (2). Nu har meddelande blivit tillagt till dina sparade meddelande/chattar.

För att komma åt dina sparade meddelanden/chattar klickar du sedan på din bild/ikonen enligt (3), och sedan på ”Sparat” (4).

Nu har du kommit in på platsen där alla dina sparade meddelanden och chattar (kopior/spegling) från Teams ligger placerade (5).

Det meddelande du markerat med ”Spara” i en chatt lyser upp som gråmarkerad ett par sekunder så att du skall uppmärksamma vilket inlägg/kommentar som sparats. Du kommer även åt hela chattflödet med den person/grupp du kommunicerat på denna plats.

Utmaningen med detta (som allt annat) kan vara att skapa vanan, arbetssättet och komma ihåg att gå in under ”Sparat”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *